Baklava

Baklava je hodně sladký moučník s medem a ořechy a hostiteli nevyšel na sto procent.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiří Zavřel

Baklava
Baklava

Suroviny

listové těsto nebo těsto fila
150 gvlašských ořechů, nasekaných
75 gvyloupaných pistácií, nasekaných
100 gmásla
med
Reklama

Postup

Těsto rozdělíme na deset dílů a z každého vytvoříme kouli. Jednu po druhé rozválíme na pomoučněné ploše na tenkou placku o průměru 25 cm. Těsto potřeme po obou stranách máslem a naskládáme je do dortové formy. Na každou třetí placku nasypeme nasekané ořechy a pistácie. Na poslední placku naznačíme ostrým nožem řezy, na které budeme po upečení baklavu krájet. Pečeme ve velmi horké troubě dozlatova. Ještě za horka polijeme baklavu medem, popřípadě citrónovým sirupem. Po vychladnutí nakrájíme.

Reklama
Reklama