Banánové poláskanie na záver

Chuť čokolády, smetany a banánů jde perfektně dohromady.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Barbora Geršiová

Banánové poláskanie na záver
Banánové poláskanie na záver

Suroviny

Na korpus
180 gpolohrubé mouky
100 mloleje
100 gmoučkového cukru
2vejce
1 lžícerumu
2 lžícekakaa
1prášek do pečiva
125 mlmléka
150 mlrozpuštěného másla
Na náplň
3banány
2smetana ke šlehání
ztužovač
moučkový cukr dle chuti
čokoláda na vaření
banánový puding
Reklama

Postup

  1. Zamícháme si všechny suroviny na korpus. Kruhovou formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme na 180  C cca 30 minut. Mezitím si uvaříme pudink a necháme vychladnout.
  2. Vyšleháme si smetanu se ztužovačem, přidáme cukr podle chuti. Smetanu jemně vmícháme do pudinku a odložíme do ledničky.
  3. Rukou vydlabeme korpus a poklademe pokrájenými banány. Ze studeného krému uděláme kopeček na korpusu a ze zbytku korpusu, který nám zůstal po vydlabání, nadrobíme kopeček. Dort můžeme dozdobit strouhanou čokoládou.
Reklama
Reklama