Batátová polévka

Chuť krémové čínské polévky je bohatá: sladká, slaná a kyselá.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: František Bláha

Batátová polévka
Batátová polévka

Suroviny

3šalotky
2 stroužkyčesneku
40 gčerstvého zázvoru
500 gbatátů
1 lžícearašídového oleje
1 lžičkanadrobno nasekané chilli papričky
6 nitekšafránu
800 mlvody nebo drůbežího vývaru
šťáva ze 2 limetek
1 lžícejavorového sirupu
1 hrstnesolených mandlí
1 hrstkoriandru
sůl
čerstvě mletý pepř
Reklama

Postup

  1. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno, batáty oloupejte a rozkrájejte na kostky.
  2. V hrnci rozehřejte olej, vsypte šalotku a česnek a restujte na středním stupni dvě minuty, přidejte zázvor, chilli a šafrán a opékejte ještě minutu dozlatova. Přidejte batáty, zalijte vodou nebo vývarem a vařte doměkka, zhruba 15 minut.
  3. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém a dochuťte limetovou šťávou, javorovým sirupem, solí a pepřem.
Reklama
Reklama