Batátový krém
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
500 g | oloupaných batátů |
1,2 l | vývaru |
1 | menší červená cibule |
zázvor velikosti palce | |
1 PL | zelené kari pasty |
100 - 150 ml | kokosového mléka |
chilli podle chuti | |
limetková šťáva | |
čerstvý koriandr | |
3 - 6 PL | oleje |
sůl | |
pepř |
Postup
- Batáty pečeme v troubě na pečicím papíru (oloupané, pokrájené, zakápnuté olejem a promíchané, osolené a lehce opepřené) 30–40 minut doměkka na 175 °C.Orestujeme na oleji cibulku, aby změkla. Přidáme oloupaný a napůl rozetnutý zázvor, lehce opražíme spolu s kari pastou a necháme minutu rozvonět. Zalijeme vývarem a necháme 5 minut provařit.
- Vyjmeme zázvor, přidáme do hrnce pečené batáty (nejdřív tak 2/3, pak případně přidáváme pro kýženou konzistenci) a rozmixujeme. Provařujeme už jen pár minut, ochutnáváme a přidáváme kromě mléka a chilli také sůl a limetkovou šťávu podle chuti.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací