Batátový krém

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Tereza Waszková

Batátový krém
Batátový krém

reklama

Suroviny

500 goloupaných batátů
1,2 lvývaru
1menší červená cibule
zázvor velikosti palce
1 PLzelené kari pasty
100 - 150 mlkokosového mléka
chilli podle chuti
limetková šťáva
čerstvý koriandr
3 - 6 PLoleje
sůl
pepř

Postup

  1. Batáty pečeme v troubě na pečicím papíru (oloupané, pokrájené, zakápnuté olejem a promíchané, osolené a lehce opepřené) 30–40 minut doměkka na 175 °C.Orestujeme na oleji cibulku, aby změkla. Přidáme oloupaný a napůl rozetnutý zázvor, lehce opražíme spolu s kari pastou a necháme minutu rozvonět. Zalijeme vývarem a necháme 5 minut provařit.
  2. Vyjmeme zázvor, přidáme do hrnce pečené batáty (nejdřív tak 2/3, pak případně přidáváme pro kýženou konzistenci) a rozmixujeme. Provařujeme už jen pár minut, ochutnáváme a přidáváme kromě mléka a chilli také sůl a limetkovou šťávu podle chuti.

reklama