Batáty s bazalkovo-petrželkovým pestem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Ella Zimmermanová

Batáty s bazalkovo-petrželkovým pestem
Batáty s bazalkovo-petrželkovým pestem

reklama

Suroviny

větší batáty
malých brambor
Na pesto:
1/2hrnku olivového oleje
2hrstky vlašských ořechů
1stroužek česneku
hrst listové petrželky
hrst bazalky
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř
Na ozdobu:
granátové jablko
ředkvičky
sezamová semínka
lněná semínka
rajčata
petržel
ořechy

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Batáty oloupeme a nakrájíme na plátky. Malé brambory očistíme a nakrájíme na půlky. Společně vše vložíme do zapékací misky. Osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Pečeme cca 30 minut do úplného změknutí. Mezitím připravíme pesto. Do mixéru vsypeme ořechy, hrst lněných semínek (není nutné), listovou petržel, olej, citronovou šťávu a česnek a vše rozmixujeme. Pro výraznější chuť můžeme přidat parmazán. Vše rozmixujeme dohladka. Batáty servírujeme společně s brambory. Pokapeme pestem a ozdobíme zeleninou, semínky, ořechy a granátovým jablkem.

reklama