Bavorský špekový knedlík, červené zelí, kachna

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Katrin Reichenberger

Bavorský špekový knedlík, červené zelí, kachna
Bavorský špekový knedlík, červené zelí, kachna

reklama

Suroviny

5kachních čtvrtek
pelyněk
sůl
Červené zelí:
2sklenice červeného ochuceného zavařeného zelí
3menší jablka
3bobkové listy
5kuliček nového koření
5hřebíčků
špetka drceného kmínu
špetka skořice
sůl dle chuti
Bavorské špekové knedle:
15starých rohlíků
3vejce
350 glibovější slaniny
mléko
1/2 hrnkupetržele
1/2 hrnkurestované sušené cibule
vývar (zeleninový nebo hovězí)
sůl

Postup

  1. Den dopředu si kachní čtvrtky nasolíme a posypeme pelyňkem. V den vaření si dáme kachní čtvrtky na plech, podlijeme vodou a pečeme. Průběžně kachní čtvrtky podléváme vypečenou šťávou.
  2. Červené zelí: Červené ochucené zelí si dáme do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, kmín a přivedeme k varu. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme na měsíčky. Jablka poklademe na zelí, ztlumíme kamna a necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni. Až jsou jablka téměř rozvařená, přidáme špetku skořice, promícháme a máme hotovo.
  3. Bavorské špekové knedle: Rohlíky si připravíme nejlépe den dopředu. Nakrájíme si je na malé kostičky a necháme do druhého dne jen tak na plechu schnout.V den vaření si nakrájíme libovější slaninu na malé kostičky a osmahneme na pánvi. Ztvrdlé kostky rohlíků si dáme do větší mísy, zastříkneme mlékem, osolíme, promícháme a necháme kousky cca pět minut nasáknout. Dále přidáme osmahnutou libovou slaninu, ale bez vyteklého tuku na pánvi. Dále přidáme petržel, restovanou sušenou cibulku, tři vejce a vše důkladně promícháme. Necháme cca 20 minut odpočinout, aby se nám všechny chutě důkladně propojily. Po deseti minutách směs na knedlíky ještě promícháme a necháme odpočinout zbylých deset minut.
  4. Po dvaceti minutách tvarujeme kulaté koule navlhčenýma rukama pod studenou vodou a klademe na tác, kde je necháme odpočinout dalších pět minut.Nachystáme si do hrnce vývar, který pod pokličkou přivedeme k varu. Ve vývaru budeme vařit knedlíky. Knedlíky vaříme první minutu pod pokličkou, po minutě sejmeme pokličku, ztlumíme kamna a necháme na mírném ohni vařit dalších 19–20 minut.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!