Bavorský špekový knedlík, červené zelí, kachna
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
5 | kachních čtvrtek |
pelyněk | |
sůl |
Červené zelí: | |
---|---|
2 | sklenice červeného ochuceného zavařeného zelí |
3 | menší jablka |
3 | bobkové listy |
5 | kuliček nového koření |
5 | hřebíčků |
špetka drceného kmínu | |
špetka skořice | |
sůl dle chuti |
Bavorské špekové knedle: | |
---|---|
15 | starých rohlíků |
3 | vejce |
350 g | libovější slaniny |
mléko | |
1/2 hrnku | petržele |
1/2 hrnku | restované sušené cibule |
vývar (zeleninový nebo hovězí) | |
sůl |
Postup
- Den dopředu si kachní čtvrtky nasolíme a posypeme pelyňkem. V den vaření si dáme kachní čtvrtky na plech, podlijeme vodou a pečeme. Průběžně kachní čtvrtky podléváme vypečenou šťávou.
- Červené zelí: Červené ochucené zelí si dáme do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, kmín a přivedeme k varu. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme na měsíčky. Jablka poklademe na zelí, ztlumíme kamna a necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni. Až jsou jablka téměř rozvařená, přidáme špetku skořice, promícháme a máme hotovo.
- Bavorské špekové knedle: Rohlíky si připravíme nejlépe den dopředu. Nakrájíme si je na malé kostičky a necháme do druhého dne jen tak na plechu schnout.V den vaření si nakrájíme libovější slaninu na malé kostičky a osmahneme na pánvi. Ztvrdlé kostky rohlíků si dáme do větší mísy, zastříkneme mlékem, osolíme, promícháme a necháme kousky cca pět minut nasáknout. Dále přidáme osmahnutou libovou slaninu, ale bez vyteklého tuku na pánvi. Dále přidáme petržel, restovanou sušenou cibulku, tři vejce a vše důkladně promícháme. Necháme cca 20 minut odpočinout, aby se nám všechny chutě důkladně propojily. Po deseti minutách směs na knedlíky ještě promícháme a necháme odpočinout zbylých deset minut.
- Po dvaceti minutách tvarujeme kulaté koule navlhčenýma rukama pod studenou vodou a klademe na tác, kde je necháme odpočinout dalších pět minut.Nachystáme si do hrnce vývar, který pod pokličkou přivedeme k varu. Ve vývaru budeme vařit knedlíky. Knedlíky vaříme první minutu pod pokličkou, po minutě sejmeme pokličku, ztlumíme kamna a necháme na mírném ohni vařit dalších 19–20 minut.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací