Bažantí vývar s domácími nudlemi

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: David Vybíhal

Bažantí vývar s domácími nudlemi
Bažantí vývar s domácími nudlemi

reklama

Suroviny

1bažantí slepice
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), sůl, barevný pepř celý
nové koření
bobkový list
150 gstroužek česneku
sůl
pepř celý
Domácí nudle:
100-150 ghladké mouky
1vejce
sůl

Postup

  1. Bažanta rozpůlíme a dáme spolu se všemi ingrediencemi do hrnce s vodou (může být i papiňák) a vaříme, až bažant změkne. Pak ho vyjmeme, zvěřinu obereme a nakrájíme na kousky a spolu s uvařenými nudlemi vrátíme do vývaru. Můžeme přidat i uvařenou nakrájenou mrkev.

  2. Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí si připravíme tuhé těsto, které rozválíme na tenkou placku a necháme proschnout. Poté krájíme tenké nudle, opět necháme proschnout a uvaříme ve vroucí osolené vodě.

reklama