Bezlepková jahodová roláda, frappé s domácí zmrzlinou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Trojan

Bezlepková jahodová roláda, frappé s domácí zmrzlinou
Bezlepková jahodová roláda, frappé s domácí zmrzlinou

reklama

Suroviny

6vajec
70 gcukru moučky
2 lžícekakaa
1 kelímek40% smetany ke šlehání
10jahod
rozpustná káva
vanilkový cukr
tvaroh
cukr
voda

Postup

  1. Oddělíme si žloutky od bílků – žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, poté přidáme kakao. Vyšleháme bílky dotuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků. Směs nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C, stačí osm minut. Po vytažení položíme na piškot utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Počkáme 10 minut, papír navlhčíme studenou vodou a opatrně odlepíme.
  2. Vyšleháme si šlehačku dotuha, vmícháme nasekané jahody. Šlehačkou potřeme piškotový korpus a poté srolujeme. Chladíme dvě hodiny. Kávu nasypeme do sklenice s cukrem, nalijeme deci vody, vyšleháme v pěnu – přidáme kopeček domácí zmrzliny (smíchaná zakysaná smetana, tvaroh a vanilkový cukr) a dolejeme vodou. Přidáme srkací slámku a podáváme.

reklama