Bílá polévka

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Josef Zábranský

Bílá polévka
Bílá polévka

Suroviny

300 gbrambor
2 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
30 gkopru
4vejce
250 mlsmetany na vaření
1/2 lžičkydrceného kmínu
8plátků anglické slaniny
Reklama

Postup

V hrnci si z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme litrem studené vody, dobře promícháme a přivedeme k varu. Vsypeme brambory nakrájené na kostičky, sůl, kmín a za občasného míchání vaříme aspoň 20 minut. Až brambory změknou, přidáme smetanu, kopr, dochutíme solí, octem, případně cukrem. Vajíčka nakrájíme na čtvrtiny, anglickou slaninu opražíme na suché pánvi. Vejce a slaninu při podávání vložíme do polévky.

Reklama
Reklama