Bílé pokušení

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: René Šťastný

Bílé pokušení
Bílé pokušení

reklama

Suroviny

3tučné tvarohy
2smetany (33%)
mražené ovoce (borůvky, maliny, lesní směs)
pudink v prášku
holandské kakao
cukr moučka
cukr krystal
trošku horké vody
čokoládová poleva
snítka máty

Postup

  1. Tvaroh rozmícháme s jednou smetanou a přidáme trochu horké vody a dohladka vyšleháme. Pudink si ve skleničce rozmícháme se 150 ml vody. Do misky dáme druhou smetanu, přidáme prosátý moučkový cukr a kakao a ručně metličkou vyšleháme do pěny.
  2. Do kastrolku dáme mražené ovoce, přidáme trošičku vody, povaříme a poté přilejeme rozmíchaný pudink s vodou, vše důkladně provaříme do zhoustnutí a osladíme krupicovým cukrem dle chuti. Tuto směs dáme do servírovacího skla na dno a necháme vychladit, poté vrstvíme tvaroh a čokoládovou pěnu až do naplnění sklenice nebo pohárku. Dezert necháme vychladit.
  3. Rozehřejeme si polevu, ze které na pečící papír vytvarujeme ornamenty dle naší představivosti, necháme to ztuhnout, sloupneme z papíru a zapíchneme do poháru, který ještě dozdobíme čerstvou mátou a čerstvým ovocem.

reklama