Bohouš nenaservíruje to, co má v menu!

V malé dědince pod Svatým kopečkem uvaří „mistr grilu“ Bohuslav (47), je to ale večer plný zmatků.
Bohuslav Fiala
Bohuslav Fiala
archiv TV Prima

reklama

Finále nachystá ve svém domě s pěknou zahradou a bazénem bývalý zedník a bagrista Bohuslav, který si doma umí udělat vše, co potřebuje. Už během týdne se ukázalo, že Bohuslav si tu a tam rád postěžuje. Hlavně na to, co ho bolí. Bohouš ale po pracovním úrazu a prý zpackané operaci má bolesti a na svůj věk se necítí fit. Milan z toho má těžkou hlavu. Sám se snaží nenaříkat a bojovat s osudem a ostatní to vidí podobně.

Změny v menu

Prostřeno! XVIII (20): Změny v menu
Prostřeno! XVIII (20): Změny v menu

Menu poslední večeře je plné zmatků. Sám Bohouš si už přesně nepamatuje, co do něj uvedl, a co ne. Hosté pak budou chtít vysvětlení. Hostitel, který prý ročně ugriluje až padesát kilo masa, sází na svůj gril, ale páteční večeři se prostě nevyhnou rozpaky. Maso není šťastně vybrané, vepřové plecko zůstane tuhé, králík je na gril příliš libový. Budou ještě kuřecí paličky, předvařené americké brambory a grilovaná zelenina.

Milda to přehání

Prostřeno! XVIII (20): Špatné chování
Prostřeno! XVIII (20): Špatné chování

Hlavnímu chodu předchází tatarák, kam dal kuchař hodně kečupu, Bohouš vůbec kořením nešetří. A co bude k tatarskému bifteku – domácí chléb, nebo topinky? Na meníčku je obojí. Proč mají hosté pocit, že je hostitel trochu tahá za nos? Sladkou tečku „jahodový sen“ soupeři tipují na nepečený dort nebo ovocný pohár, to se ale pletou, Bohouš se směle pustí do pečení. I poslední zábava příjemného olomouckého týdne se odehraje na zahradě, na kterou je hostitel náležitě pyšný.

Vývar s bujónem

Prostřeno! XVIII (20): Vývar s bujónem
Prostřeno! XVIII (20): Vývar s bujónem

Dívejte se na Prostřeno! každý všední den od 17.50 a hlasujte!

reklama

reklama