Borůvkové kapsičky se zmrzlinou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jana Fabiánová

Borůvkové kapsičky se zmrzlinou
Borůvkové kapsičky se zmrzlinou

reklama

Suroviny

1plát listového těst
1menší balení mražených borůvek
1balení vanilkového pudinku
1 MLhnědého třtinového cukr
čerstvá máta – na ozdobení
5kopečků zmrzliny (vanilková, karamelová apod.)

Postup

  1. V hrnci na mírném plameni povaříme borůvky společně s pudinkovým práškem, aby vznikla hustá lepivá konzistence, dle chuti dosladíme. Odstavíme a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 175 °C.
  2. Plát listového těsta rozložíme a kráječem na pizzu rozdělíme na šest stejných dílů ve tvaru obdélníků. Levou polovinu každého obdélníku párkrát prořízneme kráječem na pizzu, tak abychom vytvořili podélné otvory, ale pozor, neprořezáváme až ke kraji. Pravou stranu obdélníku poklademe borůvkou směsí tak, aby nám zbyl 1 cm čistého okraje, který jemně potřeme troškou vody. Levou část pak opatrně překlopíme přes pravou část se směsí a obě vrstvy spojíme pomocí vidličky, aby při pečení neunikala náplň. Opatrně přeložíme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení. Pečeme cca 20 minut dozlatova. Podáváme se zmrzlinou, ozdobené lístkem máty.

reklama