Borůvkový koláč s tvarohem
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
500 g | hladké mouky |
špetka soli | |
3 PL | cukru krystal |
1 | vejce |
1/2 | másla |
trochu mléka | |
droždí | |
2 | tučné tvarohy |
citronová kůra, nastrouhaná | |
vanilkový cukr | |
moučkový cukr | |
borůvkový kompot |
Žmolenka: | |
---|---|
500 g | hrubé mouky |
1 | hrnek cukru krystal |
1/4 | másla |
Postup
Nejprve necháme vzejit kvásek. Mezitím smícháme sypké ingredience, poté přidáme vejce a kvásek, zamícháme a necháme kynout 30–60 minut. Poté si vymažeme plech olejem, rozprostřeme těsto, přidáme ochucený tvaroh (citronová kůra, moučkový cukr a vanilkový cukr). Na tvaroh poklademe předem slité borůvky a na to dáme žmolenku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 35–40 minut.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací