Bramboračka

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiří Cinádr

Bramboračka
Bramboračka

Suroviny

1,5 lvývaru
3-4brambory
1hrst hub
1mrkev
1cibule
2 lžícehladké mouky
2-3stroužky česneku
majoránka
petrželka
kmín
sůl
pepř

reklama

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájíme, houby namočíme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a smažíme dozlatova. Pak zalijeme 1,5 l vývaru a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Nakonec dochutíme prolisovaným nebo jemně nasekaným česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a petrželku a bramboračku už jen krátce povaříme.

reklama