Bramboračka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Katrin Reichenberger

Bramboračka
Bramboračka

reklama

Suroviny

6brambor
2stroužky česneku
2 PLmajoránky
1cibule
1/2celeru
2mrkve
4 PLhladké mouky
1 balíček žampionů nebo lesních hub
máslo
sůl
pepř

Postup

  1. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Houby pokrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Na dno hrnce dáme lžíci másla, rozpustíme, na mírném plameni osmažíme cibuli dozlatova. Když začne hnědnout, přidáme nastrouhaný celer a mrkev. Restujeme, až začne vypadat zelenina jako zvadlá, zalijeme větší sklenicí vody. Přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory. Přiklopíme pokličkou a necháme 15 minut bez povšimnutí. Mezitím si na pánvi připravíme jíšku ze čtyř lžic mouky a trošky másla. Mícháme, dokud hmota nezačne růžovět.
  2. Bramborovou polévku odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Odklopíme pokličku a přidáme pokrájené houby, rozmačkaný česnek a majoránku, kterou rozetřeme v dlaních nad hrncem, aby se uvolnila pořádně chuť. Pak nabereme jednu naběračku polévky a přidáme ji ke hmotě (jíšce) do pánve, trochu zamícháme a za stálého míchání vrátíme do hrnce s polévkou. Bramboračku dochutíme solí a trochou pepře, česnekem nebo majoránkou. Vše podle chuti. Bramboračku s houbami ještě horkou rozlijeme do misek či hlubokých talířů a podáváme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!