Bramboranda

Konkurenční bramboračka nebyla tak bohatá a hustá jako včera Maruščina a byla v ní bujonová kostka. Zeleninu Dana nastrouhala a opekla na másle.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Dana Márová

Bramboranda
Bramboranda

Suroviny

3brambory
1/3celeru
1větší mrkev
2hrsti namočených sušených hub
3stroužky česneku
1lžíce mleté papriky
hladká mouka
majoránka
cibule
pažitka
sádlo
kmín
máslo
bujon
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, do hrnce dáme půlku sádla, na něm osmažíme cibulku s česnekem jen do sklovita. Do hrnce přilijeme dva litry vody, přidáme zeleninový bujon, pokrájené brambory společně s předem namočenými houbami. Na pánvi osmahneme na másle zeleninu a přidáme do hrnce. Necháme vařit do změknutí.
  2. Mezitím dáme zbytek sádla do malého kastrůlku, přidáme mouku, rozmícháme jíšku, kterou přidáme do polévky. Nakonec přisypeme majoránku a doladíme pepřem, solí a osvěžíme petrželkou.
Reklama
Reklama