Bramborová skalická polévka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jarmila Kraicingerová

Bramborová skalická polévka
Bramborová skalická polévka

reklama

Suroviny

1velká cibule
50 gmrkve
50 gceleru nebo petržele
2 PLmásla
1 lvývaru
5středních brambor, nakrájených na kostky
4 PLnakládaných hub (nebo sušených hub)
¼ ML polévkové dochucovací směsi
¼ ML bílého pepře
2 PLhladké mouky
2stroužky česneku
½ ML majoránky
zelená petrželka
180 mlsmetany
sůl

Postup

Ve dvoulitrovém kastrolu zasmažíme lehce na másle nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev, petržel nebo celer. Na zeleninu přilijeme vývar, přidáme na kostičky nakrájené brambory, namočené scezené houby, dochucovací směs, sůl a pepř. Přiklopené vaříme 30 minut mírným varem. Po 20 minutách přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody, utřený česnek a majoránku. Pomícháme. 2 minuty před dovařením přidáme petrželku a smetanu.

reklama