Bramborovo-celerové pyré s kuřecím karbanátkem přelité smetanovou omáčkou z lišek

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Viktoriya Kazarina

Bramborovo-celerové pyré s kuřecím karbanátkem přelité smetanovou omáčkou z lišek
Bramborovo-celerové pyré s kuřecím karbanátkem přelité smetanovou omáčkou z lišek

Suroviny

Bramborovo – celerové pyré
1/2 kgbrambor
1/4 kgceleru
mléko
máslo
sůl
Kuřecí karbanátky
1/2 kgkuřecích prsou
1cibule
česnek dle chuti
2rohlíky
2vejce
mléko
sůl
pepř
Smetanová omáčka z lišek
1cibule
0,5 kglišek
smetana ke šlehání
1lžíce škrobu
1stroužek česneku
sůl
pepř

reklama

Postup

  1. Bramborovo – celerové pyré: Brambory a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit, osolíme. Po uvaření scedíme, rozšleháme spolu s máslem a mlékem jako bramborovou kaši.
  2. Kuřecí karbanátky: Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Kuřecí maso, cibuli, česnek a rohlíky společně umeleme. Do směsi přidáme vejce, osolíme a opepříme. Karbanátky usmažíme na oleji.
  3. Smetanová omáčka z lišek: Osmažíme cibuli, přidáme lišky a zalijeme smetanou. Přidáme škrob, rozmačkaný stroužek česneku, osolíme a opepříme.

reklama