Bramborovo-hráškový krém s chipsem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Adéla Tas Marková

Bramborovo-hráškový krém s chipsem
Bramborovo-hráškový krém s chipsem

reklama

Suroviny

150 gparmské šunky
500 gmraženého či čerstvého hrášku
500 gbrambor
1velká cibule
1stroužek česneku
1 lvývaru
100 mlsmetany
hrst čerstvé máty
2stroužky česneku
parmazánový chips
olivový olej
pepř

Postup

Cibuli a česnek nakrajíme na kostičky a zlehka opečeme na troše olivového oleje, pouze aby cibulka „zesklovatěla“. Přidáme vývar a nadrobno nakrájené brambory a 2/3 hrášku. Můžeme přidat i libovolné další́ bylinky, jako například rozmarýn nebo bazalku. Promícháme, přiklopíme a necháme asi 15 minut provařit. Do polévky vhodíme mátu a promixujeme tyčovým mixérem či rozmixujeme ve stolním mixéru. Vlijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Opečeme na pánvi kousky parmské šunky. Servírujeme ozdobené lístky máty, šunkovými chipsy a čerstvě mletým pepřem. Parmazánový chips: Na plech dáme pečicí papír a na něj uděláme hromádky z nastrouhaného sýru a pečeme na 200 °C dozlatova.

reklama