Bramborovo-pórkový krém

Tenhle český recept docela připomíná slavnou francouzskou polévku z Vichy.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Sabina Kusíková

Bramborovo-pórkový krém středa
Bramborovo-pórkový krém

Suroviny

1cibule
4brambory
1 stroužekčesneku
2pórky
1/3másla
1 dlsuchého bílého vína
1 lzeleninového vývaru
1bageta
1 lžíceolivového oleje
1 hrstbaby špenát
sůl
pepř
100 mlzakysané metany
Reklama

Postup

Cibuli a brambory nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a pórek na proužky, pouze bílou část. Na másle necháme zezlátnout cibuli s česnekem. Pak se přidají brambory a pórek, krátce opečeme. Podlijeme vínem, které necháme odpařit, poté přilijeme vývar a vaříme 15 minut. Bagetu nakrájíme na kostky a opražíme na másle. K uvařené zelenině přihodíme špenát a rozmixujeme dohladka, osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Necháme chvíli probublat. Podáváme s opečenými krutony.

Reklama
Reklama