Bramborovo-žampionová polévka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jaroslav Zaoral

Bramborovo-žampionová polévka
Bramborovo-žampionová polévka

reklama

Suroviny

600 goloupaných brambor
1šalotka
zeleninový vývar
33% smetana ke šlehání
2 PLmásla
hrst bylinek dle chuti
žampiony dle chuti
1 PLoleje
sůl
pepř

Postup

Na lžíci oleje zpěníme šalotku, přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme je opéct. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí brambor. Jakmile jsou brambory měkké, rozmixujeme je ponorným mixérem. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a necháme povařit. Pokud by byla polévka moc hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou. Na pánvi si na másle osmažíme na plátky nakrájené žampióny a posypeme bylinkami dle chuti. Servírujeme v hlubokém talíři, nahoru nasypeme osmažené žampióny a posypeme bylinkami – například koprem, majoránkou apod.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!