Bramborovo-žampionová polévka
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
600 g | oloupaných brambor |
1 | šalotka |
zeleninový vývar | |
33% smetana ke šlehání | |
2 PL | másla |
hrst bylinek dle chuti | |
žampiony dle chuti | |
1 PL | oleje |
sůl | |
pepř |
Postup
Na lžíci oleje zpěníme šalotku, přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme je opéct. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí brambor. Jakmile jsou brambory měkké, rozmixujeme je ponorným mixérem. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a necháme povařit. Pokud by byla polévka moc hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou. Na pánvi si na másle osmažíme na plátky nakrájené žampióny a posypeme bylinkami dle chuti. Servírujeme v hlubokém talíři, nahoru nasypeme osmažené žampióny a posypeme bylinkami – například koprem, majoránkou apod.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací