Bramborový knedlík, červené zelí a kachní prsa

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Hana Pauzová

Bramborový knedlík, červené zelí a kachní prsa
Bramborový knedlík, červené zelí a kachní prsa

reklama

Suroviny

5 kskachní prsa
kmín
sůl
Bramborový knedlík:
1 kgpolohrubé mouky
1 ksvejce
1 kgbrambor
1 lžícesolamylu
sůl
Červené zelí:
2 sáčkyčervené zelí
1cibule
1 lžícehladká mouka
sádlo
cukr

Postup

  1. Kachní prsa nařízneme kůžičku, osolíme, okmínujeme, dáme do pekáče a pečeme na 150 C asi 1,5 hodinu. Během pečení podléváme, 30 minut před koncem pečení zvýšíme výkon na 180 C.
  2. Bramborový knedlík: Brambory oloupeme, uvaříme, necháme vystydnout a pak nastrouháme. Dále smícháme se zbytkem surovin, vytvoříme 4 šišky a dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut z každé strany.
  3. Červené zelí: Cibuli orestujeme na sádle, poprášíme hladkou moukou, přidáme zelí bez šťávy. Chvíli dusíme, nakonec dochutíme cukrem.

reklama