Kuřecí a vepřové řízečky
- vepřové řízky 5 ks
Bramborový salát
- kyselé okurky 100 g
Kuřecí a vepřové řízečky
- hladká mouka dle potřeby
- strouhanka dle potřeby
Postup přípravy
- Brambory uvaříme a vychladlé oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme hrášek bez nálevu, najemno nasekanou okurku, natvrdo uvařené a nakrájené vejce a mrkev z konzervy bez nálevu nebo doma uvařenou. Přidáme sůl, koření a majonézu, vše smícháme dobře dohromady.
- Řízky si umyjeme, osušíme, najemno naklepeme, osolíme. Budeme dělat trojobal, takže si je nejprve obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Pečeme z obou stran na rozpáleném oleji dokřupava.