Bramborový salát s rybou

Eva se nebála upéct pstruhy a dobře udělala; všichni hosté ryby jedí a také na bramborovém salátu si pochutnali – k žádné náhradní variantě s kotletami se tedy nemusela uchýlit.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Eva Jarošová

Bramborový salát s rybou
Bramborový salát s rybou

reklama

Suroviny

5pstruhů
4vepřové kotlety (náhradní varianta)
sádlo (na náhradní variantu)
hladká mouka
trochu piva
1vejce
sůl
Bramborový salát
1 kgbrambor
8vařených vajec
1 sklenicekyselých okurek
250 gměkkého salámu (gothaj)
2cibule
1/2celeru
1menší kořenová petržel
1menší mrkev
320 gmajolky
250 gselského jogurtu
sůl
pepř

Postup

  1. Omyjeme, očistíme, naklepeme a osolíme si plátky z kuřecích prsou. Připravíme si zvlášť do misek mouku, do misky s vejci vlijeme černé pivo a nakonec strouhanku na obalení. Kuřecí maso obalíme ve vajíčku, mouce a nakonec ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme po obou stranách do zlatova. 
  2. Šťouchané brambory: Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, které dáme uvařit do osolené vody. Měkké scedíme a dáme zpět do hrnce, přidáme ohřáté mléko a máslo a prošťoucháme.
  3. Okurkový salát: Okurku oloupeme a v míse nastrouháme. Osolíme, opepříme, dochutíme octem a trochou vody s cukrem.
  4. Rajčatový salát: Omytá rajčata nakrájíme a v misce osolíme a dochutíme octem s trochou vody.

reklama