Brokolicový krém, krutonky

Zeleninové krémy jsou v módě nejen kvůli snadné přípravě. Naši mladí hostitelé se do nich pustili hned třikrát, naštěstí byl pokaždé jiný.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Aneta Lipková

Brokolicový krém, krutonky
Brokolicový krém, krutonky

Suroviny

1brokolice
1kelímek 12% smetany
polévkové koření
zeleninový bujon
muškátový oříšek dle chuti
sůl, pepř
Reklama

Postup

Omyjeme jednu větší brokolici, pokrájíme ji na menší kousky a dáme vařit do mírně osolené vody. Po přibližně 20 minutách odstavíme hrnec z plotny a necháme mírně zchladnout. Odlijeme trochu vývaru a ve zbylé vodě rozmixujeme tyčovým mixérem brokolici hodně najemno. Pokud je rozmixovaná směs velmi hustá, zředíme vývarem. Přivedeme znovu k varu, přidáme jeden zeleninový bujon a trochu koření do polévky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu či oříšku a vaříme dál. Nakonec do brokolicového krému přilijeme jednu smetanu na vaření a necháme ještě pět minut povařit. Poté servírujeme s krutonky z bílého pečiva.

Reklama
Reklama