Brownies s arašídovým krémem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Libor Pozníček

Brownies s arašídovým krémem
Brownies s arašídovým krémem

reklama

Suroviny

150 grozmixovaných slunečnicových semínek
270 guvařené cizrny
330 mlsójového mléka
20 gholandského kakaa
1,5 MLkypřicího prášku
150 gcukru
40 gkukuřičného škrobu
40 gpohankové mouky
⅔ ML skořice
⅔ ML soli
brusinkové pyré
300 mlkokosového mléka
150 garašídového másla
voda na dosažení tekuté konzistence
2-3špetky soli na dochucení
200 gčokolády na vaření
1,5 PLkokosového oleje

Postup

Rozpustíme 200 g čokolády s 1,5 PL kokosového oleje. Rozmixujeme směs ingrediencí v mixéru a smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Trošku čokolády necháme na zdobení. V menším hrnci zahřejeme 150 g arašídového másla, 300 ml kokosového mléka, osolíme a naředíme vodou do tekuté konzistence. Pekáč (nebo menší plech) vyložíme pečicím papírem a nalijeme těsto na brownies. Poté zalijeme arašídovým krémem. Pečeme 30 minut na 175 °C. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou a brusinkovým pyré.

reklama