Bůček v pivním županu s křenovo-zelným salátem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Šrubař

Bůček v pivním županu s křenovo-zelným salátem
Bůček v pivním županu s křenovo-zelným salátem

reklama

Suroviny

400 glibového vepřového bůčku
drcený kmín
sůl
Těstíčko:
250 mlsvětlého ležáku
100 ghladké mouky
50 golomouckých tvarůžků
olej na smažení
sůl
pepř
Zelný salát:
300 ghlávkového zelí
50 gmrkve
50 gčerstvého nastrouhaného křenu
50 gmladé lahůdkové cibulky
2 PLocta
3 PLcukru krupice
rostlinný olej
sůl

Postup

  1. Vepřový bůček nakrájíme na 3cm kostky, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet.
  2. Těstíčko: Z piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme. Kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku. Smažíme ve vysokém oleji pozvolna dozlatova. Po usmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.
  3. Zelný salát: Hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme a necháme „vyplakat“. Mrkev nakrájíme na jemné nudličky, cibulku nasekáme na kolečka a křen nastrouháme na jemném struhadle. Zelí lehce promačkáme, přidáme ostatní zeleninu, majoránku, cukr, ocet, pepř, zakápneme olejem a lehce promícháme a necháme v chladu proležet.

reklama