Bůčková roláda se šťouchaným bramborem

Dobře ochucené maso vypadalo úhledně a nebylo vyschlé, ale krásně měkké.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Karel Hejda

Bůčková roláda se šťouchaným bramborem
Bůčková roláda se šťouchaným bramborem

Suroviny

4 kgvepřového bůčku
pikantní koření na maso
polotučná hořčice
anglická slanina
kyselé okurky
klobása
vejce
med
olej
brambory
cibule
čerstvá petrželka
sůl
pepř

reklama

Postup

  1. Roláda: Bůček naložíme přes noc do marinády: olej, med, pikantní koření na maso. Druhý den maso vyndáme, naklepeme, pomažeme polotučnou hořčici, poklademe anglickou slaninou, přidáme klobásu, vařená vejce a kyselé okurky. Roládu zabalíme, ovážeme provázkem, aby držela pohromadě, a dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme 2,5 až 3 hodiny na 180 C. Podáváme se šťouchanými brambory.
  2. Šťouchané brambory: Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, rozšťoucháme, smícháme s osmaženou cibuli a čerstvě nasekanou petrželkou.

reklama