Bude se kočka Zuzana cítit mezi čtyřmi kocoury jako růže mezi trním?

Prostřeno! se odehraje v Olomouckém kraji, kde budou muži ve velké převaze. Čtyři muži a pouze jediná mladá žena se na Hané utkají o 60 tisíc korun a hostitelskou čest k tomu.
Prostřeno! XVIII (4)
Prostřeno! XVIII (4)
archiv TV Prima

reklama

Bude se mladá kočka Zuzana cítit mezi čtyřmi kocoury jako růže mezi trním? Nebude se stydět? A jak se soutěžící vypořádají s krajovým úkolem týdne – olomouckými tvarůžky? Dobře, něco takového si totiž přáli, jednou budou dokonce na sladko… Jídelníčky to budou většinou opravdu chlapské – boršč, vývary, škvarky, tataráčky, cibulačka, jen benjamínek Zuzana to poněkud odlehčí. A na oplátku pánové zase jí, protože jsou ze Zuzanky celí pryč a tolerují jí i to, co by jiným určitě neprošlo. Navíc – moc je potěší Zuzančina zábava, tady se vysokoškolská studentka opravdu strefila.

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Prostřeno! XVIII (16) - upoutávka

Za letní zábavou půjdeme ven a do zahrad, kde se odehraje dokonce pokus o svérázný biatlon. Vítězství je důležité, kdyby to klaplo, dva z pánů dokonce uvažují, že do toho praští a požádají své partnerky o ruku. Najde se mezi soutěžícími nějaký taktik? Kdo to v Olomouckém kraji nakonec vyhraje? A bude to výhra zasloužená? Koho nejvíce potěší? Dívejte se a hlasujte, vždyť deset tisíc korun můžete vyhrát i vy!

 

Pondělí: Když Miroslav (57) vyhraje, asi požádá přítelkyni Růženku, se kterou se dali dohromady na houbách, o ruku

Miroslav Zemek
Autor: archiv TV Prima Miroslav Zemek

První hostitel Mirek pracuje celý život v zemědělství a na jeho hospodářství a vzorně udržované zahrádce je to znát. A protože je už šestnáct let rozvedený, je zvyklý se o sebe starat sám – a dobře. Mirek je klidný, šikovný a pracovitý, což se pozitivně odrazí na jeho večírku, který si vtipně promyslel. Hosty uvítá u stolku v zahradě přípitkem a jako milovníka žen ho zajímá, jaké dámy dorazí. Dlouho se rozhlíží téměř marně, protože v pondělí opravdu platí, to nejlepší nakonec. Zuzka je kočka s „divokýma čokoládovýma očima“ a Mirka úplně rozhodí.

Hostitel je naštěstí též milovník dobrého jídla a pití a návštěvu nečeká žádná dieta. Také se nebojí kynutého těsta, v kuchyni mu to jde pěkně od ruky. K zabijačkové paštice upeče domácí bagety, následuje kyselá polévka s houbami, zelím a uzeným masem, to by snad mohlo být na menší kousky. Roštěnky na houbách s rýží sice nejsou z roštěnce, ale Mirek hlavní chod i omáčku zvládl dokonale, maso se jen rozsýpá. A hosté pochválí i nadýchané koblihy s domácí marmeládou. Zábava se též týká jídla; kdo neumí vyrobit jitrnice, tak se to v pondělí může naučit. Po prvním večeru hosté odcházejí s výslužkou a plnými bříšky.

 

Úterý: Zklamaný Roman (33) se v úterý přesvědčí, že méně bývá více a že kvantita kvalitu nenahradí

Roman Tomek
Autor: archiv TV Prima Roman Tomek

V úterý se u sporáku představí dobrák a pohodář Roman, který pracuje v pivovaru a netají se tím, že je to jeho práce snů. Roman je vůbec ve svém životě spokojený a svůj večer pojme hodně velkolepě. Od každého chodu připraví tři varianty! Kromě dezertu – ty plánuje „jen“ dva. Celkově bude dělat jedenáct jídel + úkol týdne k tomu. Ani ten nechce milovník piva a syrečků ošidit. Bude ale ještě vůbec někdo o bonusový příkrm stát? Roman by rád dokázal, že i doma se dá jídlo navařit v tolika variacích jako v restauraci. Jenomže… jeho malá kuchyně na něco takového nestačí, ani kapacita sporáku na to nevypadá.

Na jednu stranu je až obdivuhodné, jak to vlastně zvládá, ale i soupeřům je jasné, že kuchaři brzy dojdou síly. Původní myšlenkou bylo vytvořit jakýsi jídelní lístek, kde si každý zakroužkuje, co si dá. Ale ouha! To se pan šéfkuchař plete… Hosté pojmou menu jako ochutnávkový večer a chtějí okusit všechno. Roman se pořádně, ale opravdu pořádně zapotí. Spolustolovníci mu nakonec nejvíce pochválí jeho banánové tiramisu a ananasové řezy, z hlavního chodu tatarák, guláš v chlebu je spíš zklamáním, stejně jako polévky (cibulačka, dýňová a bramboračka). A že už jim z toho jídla přechází zrak, tak i úterní zábava bude o jídle…

 

Středa: Nejstarší hostitel Milan (65) přišel kvůli cukrovce o nohu, má za sebou rakovinu, ale přesto se těší ze života

Milan Blaha
Autor: archiv TV Prima Milan Blaha

Ve středu hosty k sobě domů pozve důchodce Milan, který se svěří se svým nelehkým osudem a životem bez nohy. Milan ale i přes zdravotní handicap ukáže, že v kuchyni se k práci umí postavit a že má srdce na pravém místě. A protože se servírováním jídel by to měl přece jen obtížné, pomůže mu sličná Zuzana, která se ukáže jako šikovná a ochotná parťačka, žádná nafoukaná slečinka. No a Milan si její společnost náležitě užije.

Třetí a nejstarší hostitel vsadí na poctivou moravskou kuchyni, ale také na boršč a dezertem je dobře ztuhlá italská panna cotta. Úkol týdne, syrečky, už obsahuje předkrmová pomazánka s pečivem. Co skrývá hlavní chod „kozičky paní mlynářky“? Jde o vtipně naservírovaná kuřecí prsa se zajímavou příchutí hrušky. A jako zábavu nabídne Milan překvapivě letní verzi biatlonu na zahradě. Bude to velká legrace a třetí hostitel předvede i svou protézu. Bavič týdne Milan s tím prostě nedělá žádné cavyky. Co na to hosté? Jakými body ocení Milanovu snahu v kuchyni i u stolu?

 

Čtvrtek: Nejmladší kočka Zuzana (22) se má. Přestože její výkon není perfektní, vše předem odpuštěno… A pány uchvátí její zábava – pivní kolo!

 Zuzana Trávníčková
Autor: archiv TV Prima Zuzana Trávníčková

Pánové si celý týden přítomnost vysokoškolské studentky genového inženýrství z Olomouce pochvalují a nemohou se dočkat, až jim jejich vysněná Zuzanka něco uvaří. Zadaná Zuzana je pozve do olomouckého bytu, který sdílí s přítelem a dvěma spolubydlícími, a pány zajímá, jak to tam vlastně všichni mají. A taky je zajímá, co dostanou ve čtvrtek na večeři. Bude to moderní menu.

Po lehkém předkrmu s červenou řepou, sýrem a italským domácím chlebem jsou trošku zklamaní, ale bohatě jim to vynahradí následující projížďka na pivním kole. Během zábavy si dají svačinku v podobě úkolu týdne, syrečky k pivu báječně pasují. První chyba se objeví až v polévce, v kuřecím vývaru s domácími nudlemi bohužel chybí knedlíčky, ty zůstaly jen v menu a v mrazáku. Ani s nadšením očekávaný hlavní chod nevyjde na jedničku. Telecí líčka jsou bohužel tuhá a kaše z červených brambor také není dokonalá. Ale pánové umějí být shovívaví. Takový Mirek, ten přimhouří nejdříve jedno oko a pak rovnou obě. Jak dopadne poslední mrkvový dort? Ať je to, jak je to, sympatická Zuzana tady prostě nemá soupeřku a muži jí jdou na ruku…

 

Pátek: V malé dědince pod Svatým kopečkem uvaří „mistr grilu“ Bohuslav (47), je to ale večer plný zmatků

Bohuslav Fiala
Autor: archiv TV Prima Bohuslav Fiala

Finále nachystá ve svém domě s pěknou zahradou a bazénem bývalý zedník a bagrista Bohuslav, který si doma umí udělat vše, co potřebuje. Už během týdne se ukázalo, že Bohuslav si tu a tam rád postěžuje. Hlavně na to, co ho bolí. Bohouš ale po pracovním úrazu a prý zpackané operaci má bolesti a na svůj věk se necítí fit. Milan z toho má těžkou hlavu. Sám se snaží nenaříkat a bojovat s osudem a ostatní to vidí podobně.

Menu poslední večeře je plné zmatků. Sám Bohouš si už přesně nepamatuje, co do něj uvedl, a co ne. Hosté pak budou chtít vysvětlení. Hostitel, který prý ročně ugriluje až padesát kilo masa, sází na svůj gril, ale páteční večeři se prostě nevyhnou rozpaky. Maso není šťastně vybrané, vepřové plecko zůstane tuhé, králík je na gril příliš libový. Budou ještě kuřecí paličky, předvařené americké brambory a grilovaná zelenina. Hlavnímu chodu předchází tatarák, kam dal kuchař hodně kečupu, Bohouš vůbec kořením nešetří. A co bude k tatarskému bifteku – domácí chléb, nebo topinky? Na meníčku je obojí. Proč mají hosté pocit, že je hostitel trochu tahá za nos? Sladkou tečku „jahodový sen“ soupeři tipují na nepečený dort nebo ovocný pohár, to se ale pletou, Bohouš se směle pustí do pečení. I poslední zábava příjemného olomouckého týdne se odehraje na zahradě, na kterou je hostitel náležitě pyšný.

Kdo to všechno vyhraje? Sledujte olomoucké Prostřeno! každý všední den od pondělí do pátku a dozvíte se to!

reklama

reklama