Bulharská musaka s hovězím masem a kozím sýrem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Georgi Stoykov

Bulharská musaka s hovězím masem a kozím sýrem
Bulharská musaka s hovězím masem a kozím sýrem

reklama

Suroviny

1 kgbrambor
500 gmletého hovězího
1-2rajčata
2mrkve
1cibule
3-4papriky
1bílý jogurt
hladká mouka
2vejce
soda bikarbona
sladká paprika
rajčatový protlak
sýr čedar
kozí sýr
zakysaná smetana
sůl
pepř

Postup

  1. Zeleninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme, přidáme mleté maso rozmíchané s rajčatovým protlakem a kořením. Až bude maso na půl hotové, přidáme na kostičky pokrájené oloupené brambory a podlijeme vodou. Dáme do trouby a pečeme doměkka. Mezitím si připravíme jakoby bešamel, ale za studená. Z bílého jogurtu, vejce, hladké mouky a sody si připravíme homogenní směs.
  2. Z trouby vyndáme hotový základ a zalijeme bešamelem, vrátíme do trouby. Když bude i bešamel napůl zapečený, nastrouháme nahoru čedar a poklademe kozím sýrem. Vrátíme ještě na 10 minut do trouby a poté můžeme servírovat se zakysanou smetanou.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!