Bulharská musaka s hovězím masem a kozím sýrem
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1 kg | brambor |
500 g | mletého hovězího |
1-2 | rajčata |
2 | mrkve |
1 | cibule |
3-4 | papriky |
1 | bílý jogurt |
hladká mouka | |
2 | vejce |
soda bikarbona | |
sladká paprika | |
rajčatový protlak | |
sýr čedar | |
kozí sýr | |
zakysaná smetana | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Zeleninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme, přidáme mleté maso rozmíchané s rajčatovým protlakem a kořením. Až bude maso na půl hotové, přidáme na kostičky pokrájené oloupené brambory a podlijeme vodou. Dáme do trouby a pečeme doměkka. Mezitím si připravíme jakoby bešamel, ale za studená. Z bílého jogurtu, vejce, hladké mouky a sody si připravíme homogenní směs.
- Z trouby vyndáme hotový základ a zalijeme bešamelem, vrátíme do trouby. Když bude i bešamel napůl zapečený, nastrouháme nahoru čedar a poklademe kozím sýrem. Vrátíme ještě na 10 minut do trouby a poté můžeme servírovat se zakysanou smetanou.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací