Bulharský gjuveč

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Bilyana Idakieva

Bulharský gjuveč
Bulharský gjuveč

reklama

Suroviny

500-750 gvepřového masa
500-750 gbrambor
1/2celer
1cibule
1mrkev
100 ghrášku
200 gzelených fazolek
3papriky
4rajčata
1 lžíceoleje
Podle chuti
saturejka
paprika červená mletá
sůl

Postup

Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Poté přidáme zelené fazolky a hrášek. Mezitím oloupeme brambory, které nakrájíme na měsíčky. Maso nakrájíme na větší kusy. Brambory spolu s masem dáme do pekáče, přidáme koření a dušenou zeleninu. Dáme do trouby, přiklopíme a pečeme do změknutí masa a brambor. Při podávání posypeme petrželkou, možno i dalším kořením dle chuti.

reklama