Suroviny
Směs: |
300 g | kuřecích stehen |
200 g | vepřového boku |
10 g | kari pasty |
70 g | šalotky |
5 g | jarní cibulky |
5 g | koriandru |
3 g | cukru |
0,5 g | pepře |
5 g | rybí omáčky |
10 g | ústřicové omáčky |
Omáčka: |
100 g | rybí omáčky |
60 g | cukru |
10 g | octa |
10 g | limety |
150 g | vody |
1 | chilli nakrájené |
1 | stroužek česneku nadrcený |
Nakládaná zelenina: |
| mrkev |
| daikon |
1 díl | octa |
2 díly | cukru |
3 díly | vody |
Ostatní: |
| rýžové nudle |
| ledový salát |
| ředkvičky |
| mungo |
| pražené arašídy |
| perila |
| koriandr |
| jarní cibulka |
| la lot listy |
Postup
Uvaříme rýžové nudle podle návodu. Všechny suroviny na omáčku smícháme a uděláme omáčku. Mrkev a daikon nakrájíme na tenké plátky a zalijeme uvařeným rozvarem z vody, octu a cukru a necháme minimálně hodinu naložit. Nameleme stehna a bok, šalotku nakrájíme na kostičky, jarní cibulku a koriandr najemno nakrájíme, přidáme ostatní suroviny a vše smícháme dohromady. Směs motáme do la lot listů. Pečeme v horkovzdušné troubě na 250 °C asi 8 minut. Ledový salát nakrájíme na proužky, ředkvičky na plátky a bylinky nasekáme najemno. Arašídy podrtíme. Vše servírujeme v jedné míse a dáváme si omáčku podle chuti.
Související témata s článkem