Bun cha la lot – kuřecí, betelový list, rýžové nudle, arašídy

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Uyen Ta

Bun cha la lot – kuřecí, betelový list, rýžové nudle, arašídy
Bun cha la lot – kuřecí, betelový list, rýžové nudle, arašídy

reklama

Suroviny

Směs:
300 gkuřecích stehen
200 gvepřového boku
10 gkari pasty
70 gšalotky
5 gjarní cibulky
5 gkoriandru
3 gcukru
0,5 gpepře
5 grybí omáčky
10 gústřicové omáčky
Omáčka:
100 grybí omáčky
60 gcukru
10 gocta
10 glimety
150 gvody
1chilli nakrájené
1stroužek česneku nadrcený
Nakládaná zelenina:
mrkev
daikon
1 dílocta
2 dílycukru
3 dílyvody
Ostatní:
rýžové nudle
ledový salát
ředkvičky
mungo
pražené arašídy
perila
koriandr
jarní cibulka
la lot listy

Postup

Uvaříme rýžové nudle podle návodu. Všechny suroviny na omáčku smícháme a uděláme omáčku. Mrkev a daikon nakrájíme na tenké plátky a zalijeme uvařeným rozvarem z vody, octu a cukru a necháme minimálně hodinu naložit. Nameleme stehna a bok, šalotku nakrájíme na kostičky, jarní cibulku a koriandr najemno nakrájíme, přidáme ostatní suroviny a vše smícháme dohromady. Směs motáme do la lot listů. Pečeme v horkovzdušné troubě na 250 °C asi 8 minut. Ledový salát nakrájíme na proužky, ředkvičky na plátky a bylinky nasekáme najemno. Arašídy podrtíme. Vše servírujeme v jedné míse a dáváme si omáčku podle chuti. 

reklama