Burger s trhaným kachním masem, červeným zelím a domácí BBQ omáčkou

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Sára Chalupníková

Burger s trhaným kachním masem, červeným zelím a domácí BBQ omáčkou
Burger s trhaným kachním masem, červeným zelím a domácí BBQ omáčkou

reklama

Suroviny

bulky na burger
kachna
kmín
jablko
červené zelí
sádlo
cibule
cukr
2 PLocta
1/2 PLhladké mouky
sůl
pepř
BBQ:
600 gkečupu
120 grýžového octa
100 ghnědého cukru
60 gmelasy
60 gananasového džusu
50 gbourbonu
15 gsádla ze slaniny
10 gworcesteru
30 gmásla
limetková šťáva

Postup

  1. Kachnu osolíme, přidáme kmín, do kachny vložíme jablko a podlijeme vodou. Dáme péct na 200 °C cca na 30 minut a potom stáhneme na 180 °C a dopékáme cca 2 hodiny. Dáme vařit nakrájené zelí se solí a kmínem. Scedíme. Nakrájenou cibulku se sádlem necháme zpěnit, přidáme lžíci mouky a přidáme uvařené zelí. Dochutíme cukrem a octem.
  2. BBQ: Suroviny zredukujeme na 550 g, poté zašleháme 30 g másla. Pak přidáme 30 g bourbonu, osolíme a přidáme limetkovou šťávu.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!