Burger s trhaným kachním masem, červeným zelím a domácí BBQ omáčkou
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
bulky na burger | |
kachna | |
kmín | |
jablko | |
červené zelí | |
sádlo | |
cibule | |
cukr | |
2 PL | octa |
1/2 PL | hladké mouky |
sůl | |
pepř |
BBQ: | |
---|---|
600 g | kečupu |
120 g | rýžového octa |
100 g | hnědého cukru |
60 g | melasy |
60 g | ananasového džusu |
50 g | bourbonu |
15 g | sádla ze slaniny |
10 g | worcesteru |
30 g | másla |
limetková šťáva |
Postup
- Kachnu osolíme, přidáme kmín, do kachny vložíme jablko a podlijeme vodou. Dáme péct na 200 °C cca na 30 minut a potom stáhneme na 180 °C a dopékáme cca 2 hodiny. Dáme vařit nakrájené zelí se solí a kmínem. Scedíme. Nakrájenou cibulku se sádlem necháme zpěnit, přidáme lžíci mouky a přidáme uvařené zelí. Dochutíme cukrem a octem.
- BBQ: Suroviny zredukujeme na 550 g, poté zašleháme 30 g másla. Pak přidáme 30 g bourbonu, osolíme a přidáme limetkovou šťávu.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací