Butter chicken s naanem a jasmínovou rýží

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ella Zimmermanová

Butter chicken s naanem a jasmínovou rýží
Butter chicken s naanem a jasmínovou rýží

reklama

Suroviny

600 gkuřecího masa
2bílé cibule
3stroužky česneku
600 gjemně krájených rajčat
2 MLřímského kmínu
4 MLkurkumy
2 MLkoření garam masala
2špetky mleté skořice
8 PLmásla
250 mlsmetany ke šlehání
avokádo – volitelné, pouze na ozdobu
sezamová semínka na ozdobu
jasmínová rýže
Naan:
250 ghladké mouky
4 MLcukru
2 MLsoli
2 MLkypřicího prášku
4 MLolivového oleje
150 mlpodmáslí

Postup

  1. Nakrájené kuřecí maso osolíme, opepříme a okořeníme kurkumou. Maso necháme 15 minut odpočívat. Kousky masa poté na lžíci másla zprudka ze všech stran orestujeme. Maso vyndáme a dáme stranou. Do stejné pánve dáme dvě lžíce másla a na něm orestujeme česnek a cibuli. Poté přidáme koření – rozemletý římský kmín, garam masalu, skořici, pepř a kurkumu. Krátce zarestujeme, aby se koření nezačalo připalovat. Do pánve následně vylijeme rajčata a společně provaříme. Nakonec přidáme smetanu a orestované maso a vaříme 15 minut.
  2. Naan: Mezitím si připravíme ze surovin těsto na naan a necháme ho 10 minut odležet. Rýži dáme do rýžovaru a necháme vařit. Poté vyválíme velmi slabé placky a na kapce olivového oleje a velmi rozpálené pánvi je opečeme. Do omáčky přidáme lžíci másla a necháme na slabém ohni provařovat. Servírujeme s rýží, naanem a nakrájeným avokádem na vrchu. Ozdobíme sezamem.

reklama