Caesar salát

Pavel při přípravě zálivky trochu víc improvizoval, zapomněl na parmazán, který hostům ale včas dodal, takže nakonec byli spokojení, i když místo krutonů dostali tousty.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Pavel Kučera

Caesar salát
Caesar salát

Suroviny

2kuřecí prsa
římský kmín
4stroužky česneku
bageta nebo toustový chléb
olej
50 gparmazánu
Zálivka
150 mlolivového oleje
1lžička worcestrové omáčky
2žloutky
citronová šťáva
3 lžičkydijonské hořčice
parmazán
Reklama

Postup

Suroviny na zálivku vložíme do mixéru a rozmixujeme na konzistenci, která připomíná majonézu. Bagetu nakrájíme na kostičky, rozdrtíme česnek a společně na lžíci oleje opečeme. Krutony dáme stranou, do pánve přilijeme olej a zprudka na něm osmahneme kuřecí maso nakrájené na kostičky. Salát omyjeme a natrháme na kousky, posypeme ho krutony, hoblinkami parmazánu, zalijeme zálivkou a celý salát posypeme opečenými kousky masa.

Reklama
Reklama