Canh mang – vývar, bambus, skleněné nudle, mexický koriandr
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
1 kg | kuřecích hřbetů |
50 g | zázvoru |
150 g | šalotky |
2 ks | citronové trávy |
2 l | vody |
sůl | |
cukr | |
rybí omáčka | |
pepř |
Ostatní: | |
---|---|
skleněné nudle | |
bambus | |
šalotka | |
jarní cibulka | |
koriandr | |
mexický koriandr | |
thajská bazalka | |
klíčky | |
olej | |
rybí omáčka |
Postup
Kuřecí hřbety pečeme společně se zázvorem a oloupanou šalotkou na 230 °C asi 15–20 minut. Poté přendáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Během vaření odebíráme pěnu, která se utvoří. Poté snížíme plamen a táhneme vývar asi 5 hodin. Poté vývar scedíme a ochutíme solí, cukrem, rybí omáčkou a pepřem. Bambus povaříme na 15 minut ve vodě, scedíme a opakujeme ještě 2x. Poté bambus nakrájíme na proužky a restujeme 5 minut na pánvi s olejem a šalotkou. Do vývaru vložíme skleněné nudle a povaříme do změknutí.Servírujeme s nakrájenými bylinkami, klíčky a orestovaným bambusem.