Canh mang – vývar, bambus, skleněné nudle, mexický koriandr

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Uyen Ta

Canh mang – vývar, bambus, skleněné nudle, mexický koriandr
Canh mang – vývar, bambus, skleněné nudle, mexický koriandr

reklama

Suroviny

1 kgkuřecích hřbetů
50 gzázvoru
150 gšalotky
2 kscitronové trávy
2 lvody
sůl
cukr
rybí omáčka
pepř
Ostatní:
skleněné nudle
bambus
šalotka
jarní cibulka
koriandr
mexický koriandr
thajská bazalka
klíčky
olej
rybí omáčka

Postup

Kuřecí hřbety pečeme společně se zázvorem a oloupanou šalotkou na 230 °C asi 15–20 minut. Poté přendáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Během vaření odebíráme pěnu, která se utvoří. Poté snížíme plamen a táhneme vývar asi 5 hodin. Poté vývar scedíme a ochutíme solí, cukrem, rybí omáčkou a pepřem. Bambus povaříme na 15 minut ve vodě, scedíme a opakujeme ještě 2x. Poté bambus nakrájíme na proužky a restujeme 5 minut na pánvi s olejem a šalotkou. Do vývaru vložíme skleněné nudle a povaříme do změknutí.
Servírujeme s nakrájenými bylinkami, klíčky a orestovaným bambusem.

reklama