Carpaccio z červené řepy, vinaigrette, salátek

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Krejčíř

Carpaccio z červené řepy, vinaigrette, salátek
Carpaccio z červené řepy, vinaigrette, salátek

reklama

Suroviny

1 kgpředvařené bulvy červené řepy
šťáva ze 2 pomerančů
1 MLčerstvě nastrouhané pomerančové kůry
2 MLcukru
2 PLolivového oleje
1 PLcitronové šťávy
200 gbalkánského sýra
čerstvý salát (např. rukola, frisée, polníček)
libovolná semínka na dozdobení (např. slunečnicové, lněné, dýňové)
sůl
pepř

Postup

Začneme s přípravou vinaigrettu. Do čerstvě vymačkané pomerančové šťávy přidáme pomerančovou kůru, olivový olej, citronovou šťávu, cukr, špetku soli a pepře. Důkladně promícháme, aby se cukr se solí rozpustil a dobře se všechny chutě propojily. Červenou řepu nastrouháme na struhadle na malé tenké plátky, případně ji i můžeme nakrájet nožem na co nejtenčí plátky. Při servírování na talíř nejdříve naklademe červenou řepu, zakápneme vinaigrettem a dozdobíme nastrouhaným sýrem, semínky a salátem.

reklama