Celozrnné jednohubky s avokádovou pomazánkou a lososem

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Petr Richter

Celozrnné jednohubky s avokádovou pomazánkou a lososem
Celozrnné jednohubky s avokádovou pomazánkou a lososem

Suroviny

celozrnný toastový chléb
3 kostkytaveného sýra
2 ksavokáda
1-2 lžičkyhořčice
150 guzeného lososa
kopr na ozdobení
sůl
pepř
5 ksvajec
1-2 lžičkychilli omáčky
mletá červená paprika
1 ksarní cibulky na ozdobu

reklama

Postup

  1. Z toastového chleba si sklenicí vykrojíme kolečka, která lehce osmažíme na másle. Potom si vezmeme avokáda, která rozřízneme napůl a vydlabeme dužinu, kterou dáme do misky spolu s taveným sýrem, a rozmixujeme. Přidáme hořčici dle chuti, osolíme a opepříme. Můžeme hned namazat na toasty nebo dát do lednice zchladit. Když namažeme jednohubky, přidáme na ně kousky uzeného lososa a kopru.
  2. Vejce si uvaříme natvrdo, po uvaření je necháme zchladit, oloupeme je a rozpůlíme. Poté vybereme žloutky a dáme je do misky. Bílky si odložíme. Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme hořčici a chilli omáčku a zamícháme. Poté směs dáme do sáčku na zdobení a necháme vychladit v mrazáku, aby nám na vejcích držela tvar. Po vychlazení můžeme vejce zdobit na místo vydlabaného žloutku. Po naplnění posypeme mletou paprikou a jarní cibulkou.

reklama