Černohorský řízek, opékané brambory na česneku, domácí tatarka, obloha

Prý jde o jedno z nejoblíbenějších slovenských jídel, domácí tatarka se však nekonala, Alžbětě se totiž vůbec nepovedla…

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Alžběta Pokorná

Černohorský řízek, opékané brambory na česneku, domácí tatarka, obloha
Černohorský řízek, opékané brambory na česneku, domácí tatarka, obloha

Suroviny

6 plátkůvepřové kýty nebo pečeně
brambory
mletý pepř
2vejce
100 mlmléka
hladká mouka, dle potřeby
olej na smažení
majoránka
česnek
sůl
Reklama

Postup

  1. Těstíčko: Brambory najemno nastrouháme, osolíme, přidáme přetlačený česnek, majoránku, koření a vajíčka. Mícháme a postupně přidáváme mouku a mléko, abychom získali těstíčko hustoty jako na lívance.
  2. Maso naklepeme na tenké plátky a osušíme papírovým ubrouskem. Těsně před smažením vepřové namáčíme v těstíčku a ještě osolíme a obalíme v mouce. Pomalu smažíme na oleji z obou stran. Kdyby se maso těsně před smažením neobalilo v mouce, hrozí, že během smažení se „vysvlíkne“ z těstíčka.
  3. Podáváme s brambory pečenými na česneku a domácí tatarskou omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama