Česneková polévka Ajulda

Tento recept na obohacenou česnečku se zeleninou, šunkou a sýrem je hostitelčin vlastní, doma oblíbený.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Adriána Gažová

Česneková polévka Ajulda
Česneková polévka Ajulda

Suroviny

1-2kostky zeleninového bujonu
3větší brambory
1cibule
7stroužků česneku
mrkev
petržel
petrželka
2vejce
sádlo
pepř
bobkový list
podravka
majoránka
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky. Očistíme si mrkev, petržel a nastrouháme na nudličky. Oloupeme si stroužky česneku. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Nakrájíme si šunku na menší kostičky a nastrouháme si sýr.
  2. Ve větším hrnci si necháme rozpustit sádlo, na kterém si osmahneme cibuli a brambory. Poté zalijeme dle množství horké vody a přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Do hrnce přidáme pepř, nové koření, bobkový list, podravku, bujón, sůl a přivedeme k varu.
  3. Vaříme, a když jsou brambory měkké, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, kterou rozdrolíme v dlaních. Do vařící polévky nakonec přidáme nadrobno nakrájenou šunku za stálého míchání a dvě vejce. Při servírování na talíř dáme nastrouhaný sýr a dozdobíme pokrájenou petrželovou natí.
Reklama
Reklama