Česnekový krém s vyšlehanou latté pěnou, zdobený lístkem jedlé růže

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Pavel Žalský

Česnekový krém
Česnekový krém s vyšlehanou latté pěnou, zdobený lístkem jedlé růže

Suroviny

1červená cibule
150 mlbílého vína
3brambory
1celer
1petržel
1česnek
150 mlsmetany na vaření
0,5 dclolivového oleje
lístek jedlé růže
sůl
pepř

reklama

Postup

Pokrájíme mrkev, celer a petržel, vše dáme do hrnce, přidáme litr vody, osolíme špetkou soli a necháme vařit 45–60 minut. Na olivovém oleji orestujeme červenou cibulku, přidáme 100 ml bílého vína, vaříme cca 10 minut, než vyprchá všechen alkohol. Přidáme nakrájené brambory, které necháme povařit doměkka, následně vše zalijeme vývarem, přidáme pečený česnek a vše rozmixujeme. Jakmile vznikne základ na krém, zalijeme polévku smetanou, tím se polévka krásně zjemní, dle chuti dochutíme kořením – pepř, sůl. Před podáváním vyšleháme z mléka latté pěnu, kterou lžičkou zakápneme polévku, z latté pěny párátkem vytvoříme jarní lístek, který zdobíme lístkem z jedlé růže.

reklama