Ceviche s lososem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Adéla Tas Marková

Ceviche s lososem
Ceviche s lososem

reklama

Suroviny

500 gčerstvého lososa bez kůže
1cibule červená nebo jarní, na kolečka
salát rukola
ledový salát
1ředkvička, na plátky
1avokádo nakrájené nadrobno
2chilli papričky
svazek koriandru
2 PLolivového oleje extra panenského
špetka krupicového cukru
3limety
tortillové lupínky nebo opečené proužky pšeničné tortilly nebo toust k podávaní
sůl

Postup

Ve velké skleněné mise smíchejte rybu, limetovou šťávu, sůl, pepř̌ a chilli. Šťáva by měla rybu kompletně zakrývat, jestli ne, přidejte jí víc. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 20 minut marinovat. Kousky by měly být velké 2 x 2 cm. Rybu a cibuli vylovte z limetové šťávy a dejte do ploché mísy nebo na hlubší servírovací talíř. Přidejte ostatní ingredience a olivový olej. Zlehka promíchejte, pak ochuťte pořádnou špetkou soli a cukru. Podávejte s tortillovými lupínky či proužky.

reklama