Cheesecake

Poslední byl oblíbený cheesecake, tentokrát pečený.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Barbora Šotolová

Cheesecake
Cheesecake

Suroviny

200 gmáslových sušenek
120 gmoučkového cukru
80 gmásla
3vejce
250 gricotty
400 gzakysané smetany
2vanilkové cukry
borůvky
Reklama

Postup

  1. Máslové sušenky vložíme do pytlíku a rozdrtíme. Máslo rozpustíme a smícháme se sušenkovými drobky. Do dortové formy vyložené pečicím papírem natlačíme sušenkovou směs a dáme ztuhnout.
  2. Ricottu (popřípadě lučinu) smícháme s vejci, která jsme ušlehali s cukrem do světlé pěny, a přidáme špetku soli. Rovnoměrně rozetřeme na sušenkovou směs a vložíme do trouby zapnuté na 190°C. Pečeme do zlatova.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, navrstvíme na koláč a pečeme na 200°C dalších pět minut. Hotový chessecake necháme vychladnout. Borůvky povaříme s troškou vody a cukrem. Přelijeme přes porce chessecaku.
Reklama
Reklama