Cheesecake

A nikoho nezarmoutil ani poslední chod, nepečený cheesecake s mandlovým aroma.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Roman Breda

Cheesecake
Cheesecake

Suroviny

1 balíčekželatina
2 lžícemoučkový cukr
mandlové a rumové aroma
1balení sušenek
1/3másla
1tvaroh
1mascarpone
1tabulka bílé čokolády
1tabulka hořké čokolády
1balíček vanilkový cukr
Reklama

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme najemno, přidáme rozpuštěné máslo, promícháme a hotovou směs dáme na dno formiček, které dáme se směsí vychladit do ledničky.
  2. Tvaroh s mascarpone, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme mixérem, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu, pár kapek mandlového aroma a nakonec přimícháme želatinu udělanou podle návodu na obalu. Hotový krém navrstvíme do formiček, ve kterých máme vychladlý korpus ze sušenek, uhladíme a dáme znovu chladit.
  3. Rozehřejeme si hořkou čokoládu, přidáme pár kapek rumového aroma, promícháme a nalijeme dezert ve formičkách (nebo mimo formičky) a dáme znovu vychladit.
Reklama
Reklama