Cheesecake s borůvkovou omáčkou, mocha zmrzlina

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Kyle Bairnsfather

Cheesecake s borůvkovou omáčkou, mocha zmrzlina
Cheesecake s borůvkovou omáčkou, mocha zmrzlina

Suroviny

Cheesecake
2 balenímáslových sušenek
125 gmásla
1 lžičkamleté skořice
2 lžičkypřírodního vanilkového extraktu
5vajec
225 gcukru
2sýry cottage
2lučiny
1citron
Borůvková omáčka
775 mlborůvek
80 mlvody
2 lžícecukru
2 lžičkyškrobu
1 lžícecitronové šťávy
Mocha zmrzlina
3/4 lplnotučného mléka
3smetany ke šlehání (30-33%)
1slazené kondenzovaného mléko
2 lžičkypřírodního vanilkového extraktu
80 ggranka
1dvojité espresso

reklama

Postup

  1. Korpus: Nejprve si připravíme sušenkový základ: sušenky dáme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je válečkem nebo pomocí mixéru. Mezitím necháme změknout máslo, které potom smícháme s rozdrcenými sušenkami s vanilkovým extraktem a skořicí. Vezmeme formu a sušenkovou drtí ji naplníme a přitlačíme na dno a boky. Odložíme stranou.
  2. Náplň: Do větší mísy rozklepneme a vyšleháme pět vajec. V jiné misce rozetřeme Cottage, přidáme lučinu a postup opakujeme, dokud nebude směs hladká a jemně sametová. Přendáme do mísy s vejci, přidáme cukr, šťávu z jednoho citronu a nastrouhanou citronovou kůru. Vše promícháme dohladka a směs nalijeme do formy s korpusem. Pečeme hodinu v troubě vyhřáté na 180°C.
  3. Borůvková omáčka: Do menšího hrnce dáme vodu, cukr, citronovou šťávu, pomalu vaříme na středním plamen. Když začne směs houstnout, přidáme borůvky a jemně vmícháme. Pak vychladíme a nalijeme na cheesecake.
  4. Mocha zmrzlina: Ve velké míse smícháme všechny ingredience dohromady a vše nalijeme do zmrzlinovače. Zmrzlina je hotová za 45 minut.

reklama