Cheesecake s ovocem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Denisa Váchová

Cheesecake s ovocem
Cheesecake s ovocem

reklama

Suroviny

Křehké těsto:
100 ghladké mouky
100 gcukru krupice
1/2 MLprášku do pečiva
60 gstudeného másla
1malé vejce (oddělené)
Tvarohová naplň:
500 gtvarohu v kostce (ne ve vaničce)
250 gčerstvého sýra (můžete být i mascarpone nebo ricotta)
130 gcukru krupice
vanilkový cukr
1vanilkový pudink (40 g)
2vejce (L)
200-250 gmražených borůvek nebo malin

Postup

  1. Těsto: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečicím papírem. Prosátou mouku promícháme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme na kousky nakrájené studené máslo a pomocí mixéru nebo food procesoru promixujeme na drobenku. Pak přidáme jako první žloutek a pokračujeme ve zpracování. Pokud se těsto ještě drolí, přidáme část bílku. Mělo by vzniknout hladké a kompaktní těsto. Vše můžeme samozřejmě zpracovat i ručně, nejlépe zpočátku vidličkou rozmačkat máslo, pak teprve rukama rychle dopracovat. Hotové těsto rozválíme a vložíme do připravené formy. Není potřeba ho zvedat do krajů. Dáme péct do vyhřáté trouby na 15–20 minut, až je hezky dozlatova.
  2. Náplň: Tvaroh promixujeme společně s čerstvým sýrem dohladka tak, aby se odstranily případné hrudky a směs byla krásně jemná. Přidáme vanilkový cukr a pudinkový prášek, dobře promícháme. Nakonec vmícháme po jednom vejci. Podle chuti dosladíme. Směs rozetřeme na předpečený korpus, můžeme hned, jak vytáhneme z trouby, a navrch rozložíme mražené borůvky. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut, pak teplotu snížíme na 150 °C a dopékáme ještě asi 15–20 minut. Vyndáme z trouby a necháme ve formě vychladnout. Koláč není nutné dávat do lednice, stačí chladnější místnost. Před servírováním pocukrujeme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!