Chřestová polévka se zakysanou smetanou a koriandrovým pestem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Zuzana Knopfová

Chřestová polévka se zakysanou smetanou a koriandrovým pestem
Chřestová polévka se zakysanou smetanou a koriandrovým pestem

reklama

Suroviny

svazek chřestu (bílý nebo zelený)
1cibule šalotka
50 gmásla
1 lzeleninového vývaru
zakysaná smetana
muškátový oříšek
koriandrové pesto
koriandr na dozdobení
smažený plátek z lotosového kořene na ozdobu
bílý pepř
sůl

Postup

  1. Na másle zpěníme cibuli, po zesklovatění podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme nakrájený chřest a povaříme cca 15 minut, osolíme, opepříme. Rozmixujeme, dochutíme. Přidáme strouhaný muškátový oříšek (na špetku nože) a oříšek másla na zjemnění.
  2. Plátek lotosového kořene usmažíme v oleji a dáme odkapat na ubrousek. Polévku podáváme s kopečkem zakysané smetany – do ní zapíchneme lotosový kořen a přidáme čerstvý koriandr.

reklama