Chřestový krém

A lákavě vypadal i Jitčin „vymazlený“ chřestový krém.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jitka Smetanová

Chřestový krém
Chřestový krém

reklama

Suroviny

700 gchřest
1 lžíceolivového oleje
1brambor
1šalotka
1 lzeleninového vývaru
200 mlsmetany
parmezánu
oříšek másla
sůl
pepř
toustový chléb

Postup

Na oleji necháme zesklovatět šalotku, přidáme chřest a drobně nakrájenou bramboru a tři minuty opékáme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a necháme vařit 15 minut. Několik špiček chřestu dáme po pěti minutách stranou na ozdobení. Přidáme smetanu, máslo, pepř a parmezán a vše důkladně rozmixujeme. Podáváme s opečeným toustovým chlebem, strouhaným parmezánem a kapkou olivového oleje. Lze přidat slaninový chips, strouhaný parmezán, pár kapek olivového oleje a dozdobíme špičkami vařeného chřestu.

reklama