Suroviny
Postup přípravy
- V hrnci rozpustíme máslo a cukr. Plamen snížíme, do směsi prosejeme mouku a mícháme, dokud se nevytvoří celistvé těsto. Bude se odlepovat od stran hrnce. Těsto odstavíme z plotny a počkáme, než vychladne.
- Na čokoládu smícháme lžíci škrobu s trochou smetany, tak abychom neměli hrudky. Zbytek smetany nalijeme do druhého hrnce a zahřejeme ji, do horké smetany nalámeme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté přilijeme směs se škrobem, pečlivě mícháme a na mírném plamenu zahříváme do zhoustnutí. Dle chuti čokoládu dochutíme cukrem, solí nebo chilli.
- Do vychladlého těsta zašleháme vejce. Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou. Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Do něj pak vytlačujeme proužky těsta, které odstřihneme nůžkami. Smažíme asi 3 minuty. Churros podáváme ještě teplé, obalené ve skořici a cukru, spolu s čokoládou na namáčení.