Cibulačka s krutonky

Po pondělní česnečce dostali Moraváci v úterý pro změnu cibulačku.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lucie Káčerova

Cibulačka s krutonky
Cibulačka s krutonky

Suroviny

8 kscibule
zeleninový vývar
200 mlbílého suchého vína
2 PLtřtinový cukr
šťáva z půl citrónu
máslo
hladká mouka na zahuštění
čerstvá pažitka na ozdobu
hobliny parmazánu
sůl
Reklama

Postup

  1. Všechnu cibuli nakrájíme na plátky a dáme do hrnce, do kterého jsme dali rozpustit půl kostky másla a pomalinku, na nejmenší možnou teplotu smažíme aspoň hodinu. Občas můžeme dolit trochu vody, aby se cibule nepřipálila. Poté přidáme dvě polévkové lžíce třtinového cukru, necháme trochu zkaramelizovat, poté nalijeme vino a necháme tak 15 minut dusit, než se vypaří alkohol. Pak zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme šťávu z citronu, a ještě necháme tak 15 minut povařit. Podle hustoty můžeme zahustit moukou. Dochutíme soli a ozdobíme pažitkou.
  2. Chleba nebo bílé pečivo nakrájíme na kostky, posypeme parmazánem a dáme zapéct na 5 až 10 minut do trouby na krutony.
Reklama
Reklama